top of page
Zoeken

De Seniorenhond

Bijgewerkt op: 5 mei 2021

Als puppy zijn de meeste van ons gemotiveerd om van onze onstuimige pup een welopgevoede viervoeter te maken. We gaan actief wandelen, schrijven ons in een puppy cursus, fietsen, hondenstrandjes, je kan het zo gek niet bedenken.

Wij worden blij wanneer we horen dat eigenaren actief bezig zijn met hun hond, goed voor de hond, goed voor de band tussen eigenaar en hond, kort om win, win situatie.

Maar dan wordt de hond ouder, pijntjes, slechtere conditie, niet meer zo lang willen lopen, dierenarts adviseert het "wat rustiger" aan te doen en wat we dan zien is dat deze oudere honden het moeten doen met 3 x daags het standaard plas en poep rondje.

Wij geloven dat dit beter kan.

Romy Burgering, instructeur bij ons op de hondenschool en tevens paraveterinair heeft een programma ontwikkeld waarin de Seniore Hond centraal staat. Hieronder verteld Romy wat dit programma inhoud en de visie erachter;

"Activiteit is belangrijk, ook voor een senior, natuurlijk kan een oudere hond niet altijd hetzelfde meer als een pup of een jonge hond.

Waar moet je als eigenaar op letten? Oudere honden kunnen wat langzamer, stijver, dover, slechtziende, gevoeliger, etc. worden naarmate ze ouder worden. Hier kun je als eigenaar op in spelen.

Weet jij bijvoorbeeld hoe je een leuke wandeling maakt met jouw senior? Of loop je eigenlijk altijd voor je hond uit naar het grasveld op de hoek terwijl je hond achter jou aan sjokt?Bewegen is gezond, stilstaan is achteruitgaan, pas de beweging aan aan de hond zijn behoeften en mogelijkheden."

Onze Senior cursus ziet er als volgend uit:

5 lessen van 45 minuten.

Hiervan zijn er 4 praktijklessen en 1 theoretische les.

In de theoretische les gaan we in op de fysieke en mentale aspecten van de senior hond? Waar moeten we op letten? Wat moeten we aanpassen, zowel omgevingsfactoren als in de verzorging? Hoe herken je veel voorkomende "ouderdomskwalen"? En natuurlijk is er ruimte voor alle persoonlijke vragen.

De praktijklessen bestaan uit o.a. de volgende onderdelen* :


- Bewegelijkheid test

- Hoopers

- Balans oefeningen

- Hersenwerk

- Snuffelen (binnen & buiten)

- Detectie spelletjes

- En nog veel meer....

Deze cursus is bedoeld voor honden vanaf ca. 9 jaar jong.

*we houden altijd rekening met de individuele behoefte en/of beperkingen hond, dus het lesplan kan van cursus op cursus en zelf van hond tot hond afwijken.

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page